Vår story

Det är med en massa stolthet och glädje vi startat Solna bryggeri. Något som har varit efterlängtat länge, inte bara av oss själva utan även av Solnaborna. Det hoppas vi iallafall!

Vi börjar i mindre skala till en början, men siktet är satt högt; vi ska brygga riktigt god hantverksöl med hjärtat i Solna för alla de som älskar riktigt god öl med själ.

Vi som startat är tre orimligt ölintresserade som klurat och tänkt på detta i många år, och nu känns det väldigt kul att äntligen vara igång! Bryggeriet drivs i Solna av Jonas, Stefan och Johan. Jonas, som är Solnabo sedan många år, bar på den skavande tanken att Solna saknade ett eget bryggeri. Efter hundratals timmar research och många testbryggningar började recepten klarna. Brorsan Stefan, som också driver Kvarnagårdens Bryggeri sedan 2014, med all sin tekniska- och operativa kunskap om att driva ett bryggeri hakade på idén tidigt. Sist in i trion var Johan.

Vi testbrygger allt, tar fram recepten och driver bryggeriet med bas Solna. Initialt bryggeri vi på utrustning utanför Solna när vi ska brygga vår öl för försäljning, i dagsläget tillsammans med Kvarnagårdens bryggeri där vi har fullskaligt hantverksbryggeri med all utrustning som krävs för att kunna göra riktigt bra öl.

Vi planerar att successivt flytta vår produktion hem till Solna, men viktigast är att brygga ölen med bästa kvalitet och med full kontroll över hela processen. Eftersom vi slipper kämpa med kvalitetsproblem på grund av undermålig utrustning och annat, som många nystartade tyvärr gör, kan vi istället leverera riktigt goda ölupplevelser, med lite extra finess, redan från start!